ППК Бијељина подржала презентацију остваривања пословне сарадње са привредним субјектима у Аустрији


Аустријанци цијене наше привреднике и наше производе.

12.09.2022.

Представништво Републике Аустрије уз подршку Градске управе, Подручне привредне коморе Бијељина и Агенције за развој града Бијељина организовало је презентацију за представнике малих и средњих привредних друштава о начину и методама остваривања пословне сарадње са привредним субјектима у Аустрији.

Презентација је одржана у оквиру подршке привреди Републике Српске и ради превазилажења изазова које је проузроковала пандемија вируса корона.Циљ оваквих презентација је успостављање комуникације између извозно орјентисаних привредних друштава у Републици Српској са фирмама из Аустрије.

Шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић рекао је да су аустријски партнери највише заинтересовани за сарадњу са привредним друштвима металског и дрвопрерађивачког сектора.

 „Након избијања украјинске кризе аустријски привредници, мала и средња предузећа, умјесто досадашње сарадње са  Азијом интензивно траже пословне партнере у овој регији.Инсистирају на дугорочној сарадњи, очекују квалитет и није им битна цијена производа.Свако предузеће које успјешно послује у Аустрији има дугорочне планове сарадње са фирмама из Аустрије“, казао је Филиповић и истакао да је Аустрија један од најозбиљнијих трговинских партнера БиХ.

Филиповић је нагласио да је Аустрија са Републиком Српском у 2021. години остварила трговинску размјену у износу од 520 милиона конвертибилних марака што је за 80 милиона више у односу на 2020. годину и додао да би овакав тренд требало одржати јер је Аустрија један  од највећих инвеститора у БиХ и Републици Српској.

Аустријанци цијене наше привреднике, наше производе и због тога је неопходна даља промоција привредних друштава Српске у Аустрији, рекао је шеф Представништва Републике Српске у Аустрији Младен Филиповић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder