Јавни позив за додјелу бесповратних средстава за start - up предузећа у пољопривредно - прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини


Овим Јавним позивом Европска унија ће омогућити развој предузетничких идеја кроз свеобухватни пакет техничке и финансијске подршке. На јавни позив могу се пријавити физичка лица, самостални предузетници и предузећа која су регистрована мање од годину дана. Средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 КМ до 80.000 КМ.

21.12.2022.

У оквиру пројекта EU4AGRI-Recovery и EU4BusinessRecovery које финансирају Европска унија и Савезна Република Њемачка, објављен је Јавни позив за додјелу бесповратних средстава у сврху подршке start-up предузећа у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини.
 
Кроз овај Јавни позив Европска унија ће омогућити развој предузетничких идеја, кроз свеобухватни пакет техничке и финансијске подршке. На јавни позив могу се пријавити физичка лица, самостални предузетници, обрти и предузећа која су регистрована мање од годину дана.
 
Ко се може пријавити на овај Јавни позив?
 
На овај Јавни позив моћи ће се пријавити физичка лица, те самостални предузетници/обрти, и предузећа која су регистрована мање од годину дана прије објаве овог Јавног позива и баве се прерадом пољопривредних производа и/или примарном пољопривредном производњом у БиХ. У оквиру овог Јавног позива на располагању су 1,3 милиона КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 КМ до 80.000 КМ.
 
Јавни позив је објављен 19. децембра 2022. године, а крајњи рок за пријаву је 17. фебруар 2023. године, до 15:00 часова.
 
Пријаве се подносе искључиво путем електронског система доставе пријава https://javnipoziv.undp.ba/  који је обезбиједио EU4AGRI пројекат. Достављање пријава у било којем другом формату (електронска пошта, пошта, факс и сл.) није прихватљиво, те пријаве достављене на тај начин неће бити узете у разматрање. Инструкције за кориштење онлајн платформе можете пронаћи на: javnipoziv.undp.ba. Сви заинтересовани могу приступити Јавном позиву путем официјелне wеб странице пројекта www.eu4agri.ba.
 
Промоција Јавног позива ће се радити путем друштвених мрежа и кроз реализацију инфо сесија у неколико градова у БиХ. Мјеста и термини одржавања ових инфо сесија ће бити објављени на официјелној страници пројекта www.eu4agri.ba.
 
Прва онлајн инфо сесија ће бити одржана у мјесецу децембру, путем Фејсбук странице EU4AGRI.
 
Корак 1: Како се пријавити на јавни позив?
 
Корак 1: Прочитајте документ Смјернице за подносиоце пријава у којем се налазе све информације о критеријима јавног позива, начину попуњавања и доставе пријаве.
 
Корак 2: Пратећа документација за пријаву на јавни позив:
 
Прилог 1а. Образац пријаве – физичко лице
 
Прилог 1б. Образац пријаве – самостални предузетник/ обрт или предузеће
 
Прилог 2а. Сагласност подносиоца пријаве – физичко лице
 
Прилог 2б. Сагласност подносиоца пријаве – самостални предузетник/ обрт или предузеће
 
Прилог 3. Изјава о другим бесповратним средствима
 
Прилог 4. Изјава о пословању у складу са УН глобалним принципима
 
Додатна питања у вези овог позива могу се доставити путем формулара за питања на интернет страници https://javnipoziv.undp.ba/ у периоду од 26.12.2022. до 10.02.2023. године, до 15:00 часова.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder