Предсједник Савић у радној посјети коморама у Турској


 
Предсједник ППК Бијељина Стево Савић састао у Турској са представницима Привредних комора из регије Адана

24.03.2023.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић боравио је у радној посјети Адани која је стратешки лоцирана на раскрсници Блиског истока и Европе и један је од пет највећих економских, друштвених и културних центара Турске.

Савић се састао са предсједником Привредне коморе Адана, Зеки Киванч, који је изразио жељу за развијање пословне сарадње и потребу ове регије за увозом биљних протеина-Соје.

Адану привлачном за улагање чине отворен приступ турским и међународним тржиштима са постојећим саобраћајним капацитетима а поред тога, Град је маркетиншки и дистрибутивни центар пољопривредног подручја које производи памук, пшеницу, јечам, грожђе, агруме, маслине и дуван.

Предсједник Савић је истакао да је радна посјета Привредној комори Адана још једна потврда успјешних односа коморских система те указано на потребу наставка добре привредне сарадње, гдје интерес могу пронаћи привредници из наше регије.

У току радне посјете Савић је присуствовао сједници УО Трговачке коморе Адана гдје је указано на потребу интензивније привредне сарадње кроз повезивање пословне заједнице двије земље. Генерални секретар Бирол Јарман изразио је потребу ове регије за склапањем нових пословних веза у сектору градње монтажних објеката. Подручна привредна комора Бијељина ће у наредном периоду радити на повезивању привредника који се баве овом граном производње са Турском.
Најављен је и долазак делегације представника Коморе и привредника из ове регије.

Трећи састанак, одржан је са представницима Трговачке робне берзе Адане, који у новембру мјесецу сваке године организују један од највећих сајмова пољопривреде, припремљен на 35.000 м2 површине у Адани. На овом сајму се може видјети широк асортиман потребних производа и опреме у свим областима пољопривреде и хортикултурне као и технолошке иновације у пољопривреди.

Циљ сусрета је побољшање пословне сарадње између Републике Турске и Републике Српске и промоција привредних потенцијала регије Бијељина те стварање услова за нове пословне прилике.

 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder