Продужен рок за пријаве


Објављујемо кратку информацију за привреднике у циљу лакшег разумијевања цијелог поступка подношења пријава.

06.05.2020.

S obzirom na to da je na adresu Privredne komore Republike Srpske prethodnih dana stigao veliki broj upita koje se odnose na podnošenje prijave za izradu spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april 2020. godine, dostavljamo Vam kratku informaciju vezanu za navedenu problematiku u cilju lakšeg razumijevanja cijelog postupka podnošenja prijava.

Prije svega Vam skrećemo pažnju da je rok za podnošenje prijave za izradu spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april 2020. godine produžen do 15.05.2020. godine. Ministarstvo privrede i preduzetništva je danas objavilo korisničko uputstvo za podnošenje prijave za izradu spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april. Navedeno uputstvo možete preuzeti na sledećem linku https://vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpp/Documents/Корисничко%20упутство%20за%20апликацију_027818105.pdf.

Dana 05.05.2020. godine izmjenjena je aplikacija na kojoj se prijava može podnijeti. Do danas su se prijave vršile na internet stranici http://prijava.vladars.net/index.php/682891. Od dana 05.05.2020. godine, prijave se podnose na internet stranici https://regsteta.vladars.net/Home/Prijava.. Link http://prijava.vladars.net/index.php/682891 vrši automatsku redirekciju na informacioni sistem Jedinstveni registar šteta Vlade Republike Srpske.

Ukoliko ste podnijeli prijavu na internet stranici http://prijava.vladars.net/index.php/682891 i ukoliko ste dobili potvrdu da je Vaša prijava prihvaćena, nema potrebe da ponovo popunjavate obrazac, odnosno da ponovo podnesite prijavu za izradu spiskova za dodjelu sredstava za mjesec april 2020.

Osim prethodno pomenute prijave za dodjelu sredstava, neophodno je da sva pravna lica i preduzetnici koji ispunjavaju uslove propisane navedenom Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, podnesu pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu najniže plate Poreskoj upravi Republike Srpske najkasnije do 10. juna.2020. godine. Primjer izjave, spiska radnika i Uputstva za popunjavanje izjave možete preuzeti na sledećem linku: https://komorars.ba/poreska-uprava-republike-srpske-objavila-obavjestenje-za-isplatu-najnize-palte-i-doprinosa-za-najnizu-platu-za-april-2020-godine/:

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  • Članstvo u komori
  • infobiz slajder