Додијељени сертификати бонитетно изврсним компанијама из Бијељине


Аналитичко бонитетна кућа Dun & Bradstreet је у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина у четвртак 06.04.2023. године у Етно селу Станишићи организовала додјелу признања бонитетно изврсним привредним друштвима бијељинске регије.

07.04.2023.

Аналитичко бонитетна кућа Dun & Bradstreet је у сарадњи са Подручном привредном комором Бијељина у четвртак, 06.04.2023. године у Етно селу Станишићи организовала додјелу признања бонитетно изврсним привредним друштвима бијељинске регије.

Присутне је поздравио представник Подручне привредне коморе Коморе Бијељина Жељко Видић ријечима: ”Част нам је и задовољство што учествујемо у реализацији овог сусрета. Подручна привредна комора Бијељина дјелује на простору 12 општина сјевероисточне Републике Српске и кроз свој рад усмјерена је на директно пружање подршке привредним друштвима. Увијек нам је задовољство када препознамо да предузећа из наше регије напредују и развијају се”.

Посебно се осврнуо на привредна друштва из регије која су овом приликом преузела Dun & Bradstreet сертификат бонитетне изврсности.

“Сертификат бонитетне изврсности није признање која се може добити случајно, нити је плод стицаја околности или једног тренутка у пословању, то је награда која је потврда дугогодишњег одговорног, професионалног и успјешног рада. Као таква, она представља Ваш печат пред другим учесницима на тржишту. Као добитници ове награде, Ви сте најбољи амбасадори наше регије и наше привреде. У то име, ја Вам честитам на досадашњим успјесима у пословању и надам се и желим Вам да их у будућности буде још више“, додао је Видић.

Ову међународно признату потврду квалитета пословања која поставља носиоце у равноправан положај са европским пословним партнерима и идентификује као квалитетне пословне партнере партнере преузеле су компаније: Фармалогист Албикс д.о.о. Бијељина, Мафлекс д.о.о. Бијељина, Радио-телевизија БН Бијељина, Дезинсекција д.о.о. Бијељина и Екстра Шпед д.о.о. Бијељина.

Према менаџеру маркетинга РТВ БН Борису Бјелотомићу: “У данашње вријеме имати епитет изврсног јесте велика част, али и велика обавеза да и у наредном периоду покажемо још боље резултате”.

Зоран Прибишић, генерални директор привредног друштва Мафлекс из Бијељине изјавио је: “Веома смо почаствовани да се налазимо у одбарном друштву сертификованих пословних субјеката у БиХ са највишим разредом бонитетне изврсности. Трудимо се да наставимо са позитивним пословним годинама и значајно смо у сталном тренду раста – са повећањем запослених око 25% у 2022. у односу на 2021. годину, а слично је и са повећањем прихода за посматране године. Планирамо да у 2023. години додатно повећамо број запослених, као и да проширимо нашу дјелатност у металопреради – планирамо да почнемо серијску производњу тракторских кабина за тракторе ТАФЕ 42 и 45”.

У Републици Српској је 10.636 регистрованих компанија које предају завршни извјештај АФИП-у, од чега је 29% привредних друштава бонитетно изврсно. Од тога је у бијељинској регији 18,7%, а у самој Бијељини 11,7%.

На подручју Бијељине је око 19% бонитетно изврсних компанија у односу на укупан број привредних друштава која предају завршни извјештај агенцији АПИФ, а оне креирају 57,49% прихода, 87,17% добити, 60,42% извоза и запошљавају 47% запослених.


 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder