Посјета Аграрном фонду Града Требиња


Директорица Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић и Срђан Маринковић секретар за пројектне активности посјетили су Аграрни фонд Града Требиња
 

19.06.2023.

Аграрни фонд града Требиња покретач је развоја и унапређења пољопривредне производње како у локалној заједници, тако и у цијелој регији источне Херцеговине.
Веселин Дутина директор ове установе истакао је велики број реализованих пројеката од којих је један од најзначајнијих програм подршке пласману пољопривредних производа.
 
Програм подршке пласману пољопривредних производа реализује се кроз откуп производа од пољопривредних произвођача и њихов пласман преко три малопродајна објекта Херцеговачке куће, у Требињу, Бањалуци и Источном Сарајеву и кроз откуп и пласман тржишних вишкова свјежег поврћа и воћа  и организовање кооперантске производње.
 
Један од основних мотива оснивања Херцеговачке куће јесте промоција традиционалних херцеговачких производа, њихова видљивост и валоризација на тржишту, шанса да се домаћим пољопривредним произвођачима омогући приход од сопственог рада те континуиран и сигуран пласман производа на тржиште, али и понуда здравих производа туристима којих је у Требињу сваки дан све више.
 
Имајући у виду убрзан развој сектора туризма на простору 12 општина са подручја ППК Бијељина, као и потребу да се аутентичним и квалитетним производима са ове регије дода нова вриједност и омогући приступ новим тржиштима, Подручна привредна комора Бијељина дјеловаће као интегративни фактор између привредних друштава, Владе РС, локалних заједница и удружења.
 
Подручна привредна комора Бијељина организовала је у марту ове године конференцију „Заштита географског поријекла и брендирање домаћих производа“ гдје је једна од тема била представљање позитивног примјера Херцеговачке куће као и могућности за покретање сличног пројекта у Семберији који ће омогућити пласман производа и продају аутентичних и квалитетних производа. 
 
 

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder