​Предсједник Савић у делегацији Привредне коморе РС на састанку са предсједником Владе Републике Српске и ресорним министрима


У склопу консултација о изради буџет за 2024. годину и програма еконоских регорми предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Привредне коморе Републике Српске на челу са предсједником Пером Ћорићем

30.11.2023.

У склопу консултација о изради буџета за 2024. годину и Програма економских реформи предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Привредне коморе Републике Српске, на челу са предсједником Пером Ћорићем.
На састанку у Бањалуци разговарано је о економској ситуацији у Републици Српској, а премијер Вишковић је упознао представнике Привредне коморе са пројекцијом буџета за идућу годину и прихватио њихове приједлоге и сугестије по том питању.
Предсједник Владе Републике Српске објаснио је колико је средстава планирано да буде издвојено за подстицаје за плате у привреди, нове технологије, нова запошљавања и за раднике који остану без посла. Како је рекао, Влада ће и даље сарађивати са Привредном комором како би се направио додатни помак.
На инсистирање делегације Привредне коморе постигнут је договор о обављању још једних консултација о кључним документима прије одржавања сједнице Народне скупштине Републике Српске. 
Предсједник ПКРС Перо Ћорић представио је кључне показатеље привредних кретања за првих десет мјесеци текуће године те проблеме са којим се суочава привреда Републике Српске. 
Делегација Коморе истакла је значај подстицаја за набавку нових технологија, јер се са тим знатно повећава продуктивност и конкурентност на иностраном тржишту, као и школовање дефицитарних занимања.
Разговарано је и о висини најниже плате у Републици Српској, а премијер Вишковић је поновио да очекује договор синдиката и послодаваца.
Предсједник ППК Бијељина Стево Савић као кључно питање истакао је реформу јавног сектора и уважавање макроекономских показатеља приликом доношења одлуке о минималној плати.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Зора Видовић и министар привреде и предузетништва Војин Митровић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder