ППК Бијељина на сајму AGRO BELGRADE 2024


Привредна друштва из Републике Српске представила су се на заједничком штанду у организацији Привредне коморе РС и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС.

29.01.2024.

AGRO BELGRADE 2024 је jeдан од водећих догађаја у сектору пољопривреде у региону, који повезује најзначајније произвођаче воћа, поврћа и хране из југоисточне Европе. На овогодишњем сајму учествовало је више од 500 излагача.

Као и претходних година, привредна друштва из Републике Српске представила су се на заједничком штанду у организацији Привредне коморе Републике Српске и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске. Представљено је укупно 13 привредних друштава из Републике Српске, а са подручја ППК Бијељина наступила су привредна друштва Сава Семберија д.о.о. Бијељина и Дестилерија Монако Бијељина.
Сајам је отворила министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије Јелена Танасковић, а отварању су присуствовали и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Црне Горе Владимир Јоковић, као и Кристофер Хил, амбасадор САД у Србији.
 
На сајму је одржан богат конференцијски програм са темама кључним за индустрију, као што су извозни резултати воћа и поврћа у 2023. и перспективе за 2024. годину, потенцијали и актуелни изазови тржишта, производња воћа и поврћа без остатака пестицида, трендови у транспорту воћа на страна тржишта, као и са темама о савременом преносу знања. Током посјете, делегација Подручне привредне коморе Бијељина присуствовала је међународној Панел дискусији „Како до воћа и поврћа премијум квалитета и без остатака пестицида?“ на којој су говорили проф. др Небојша Момировић, Алфред Форе (Koppert Biological Systems), Димитрис Сарис (Haifa Chemicals), Елена Коронадо (Agritecno) и Алина Пивен (Andermatt Biocontrol).

Делегацију Подручне привредне коморе Бијељина чинили су секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић и секретар Савјета за занатске услуге и стамбено-комуналну дјелатност Дарко Лазић.
Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства AGRO BELGRADE 2024 трајао је од 25. до 27. јануара на Београдском сајму.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder