ППК Бијељина на конференцији „Предузетни - Ка развоју града“


Конференција за младе предузетнике окупила је представнике развојних агенција, Подручне привредне коморе Бијељина, професоре, предузетнике и панелисте који су пренијели своја искуства са циљем пружања подршке младима који имају идеје о покретању сопствених бизниса.

22.04.2024.

У Бијељини је у петак одржана конференција за младе предузетнике под називом „Предузетни - Ка развоју града“ која је окупила представнике развојних агенција, Подручне привредне коморе Бијељина, предузетнике, професоре и панелисте који су пренијели своја искуства са циљем пружања подршке младима који имају идеје о покретању сопствених бизниса.

Директор Развојне агенције Града Бијељина Марко Влачић рекао је новинарима да је ријеч о првој оваквој конференцији коју организује Агенција, као начин подршке свим младима који желе да реализују своје идеје и да оне постану самоодрживе. Само у 2023. години путем пројеката за самозапошљавање младих до 35 година Развојна агенција је додијелила младима 200.000 КМ.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић нагласио је да је Скупштина током посљедњег мандата уложила велика средства, вријеме и напор да Развојна агенција Града Бијељина дође до нивоа на којем се налази.

На панел дискусији која је овом приликом организована учествовали су Богдан Вићановић из Развојне агенције Градишка, власница салона вјенчаница „Angela Wedding House“ Ангелина Драгојловић Новаковић и професорица из Економске школе Бијељина Љиљана Максимовић.

Након панел дискусије, организована је дискусија методом World Cafe на којој су учествовали Анастасија Јовановић са Факултета пословне економије, оснивач и власник „Four pixel studio“ Бојан Петричевић и секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Подручне привредне коморе Бијељина Жељко Видић.

Водитељ и модератор је била Љубица Млађеновић.

Конференција „Предузетни – Ка развоју града“ одржана је у хотелу „Дрина“, а организатор је била Развојна агенција Града Бијељина.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder