Преминуо проф. др Анто Гајић, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина


​Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина проф. др Анто Гајић преминуо је 28. марта 2021. године у Београду.

29.03.2021.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина проф. др Анто Гајић преминуо је 28. марта 2021. године у Београду.

Проф. др Анто Гајић рођен је 1955. године у Прибоју код Лопара. Основне и постдипломске студије завршио је на Факултету техничких наука у Новом Саду, гдје је 2009. године стекао звање доктора наука у научној области Машинске конструкције, транспортни системи и логистика.

Своју радну каријеру Анто Гајић је започео 1978. године у Руднику мрког угља у Бановићима, а од 1994. године запослен је у Руднику и термоелектрани Угљевик, гдје је обављао низ руководећих функција. Период у ком је обављао функцију директора Рудника и термоелектране Угљевик сматра се најуспјешнијим у послератном периоду.

Био је ангажован као професор на Педагошком факултету у Бијељини и Машинском факултету у Источном Сарајеву.

За предсједника Подручне привредне коморе Бијељина први пут је изабран 2017. године, а реизабран 10. фебруара 2021. године.

Био је члан Научног вијећа Института за природне и техничке науке Академије наука и умјетности Републике Српске. Аутор је неколико иновација и техничких унапређења, као и близу 40 научних и стручних радова презентованих на међународним научним скуповима и објављених у стручним часописима.

Колеге, привредници, професори и студенти памтиће га као врхунског стручњака, човјека беспријекорне радне етике и одговорног и посвећеног руководиоца.

Привредна комора Републике Српске и Подручна привредна комора Бијељина чуваће његово наслијеђе и неизбрисиви траг који је оставио у привредном и друштвеном животу Републике Српске и заувијек ће га се сјећати као искреног пријатеља и сарадника.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder