Подручна привредна комора Бијељина на "Данима малине" у Братунцу


ППК Бијељина је и ове године подржала сајам "Дани малине" који је одржан у Братунцу 13. и 14. августа.

14.08.2019.

Јуче је у Братунцу званично отворен 13. Међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма “Дани малине 2019".

“Дане малине 2019" званично су отворили начелник Братунца Недељко Млађеновић, начелник Сребренице Младен Грујичић и представник Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Драган Зарић.

Млађеновић је рекао на је на територији ове општине 1.300 произвођача малине и да упркос лошој цијени овог воћа протеклих година тај број стагнира и да улагањем у пољопривреду очекује више произвођача и већу производњу.

“Подигли смо савремени расадник малине за производњу квалитетних садница, изграђен је систем противградне заштите, имамо пољопривредну савјетодавну службу која пружа услуге узгајивачима, ове године завршили смо пројекат наводњавања пољопривредних површина у цијелој општини вриједан 9,2 милиона марака који ће бити и проширен, подигнут је довољан број хладњача за складиштење овог воћа и још остаје изградња прерађивачких капацитета да би се дошло до боље зараде", рекао је Млађеновић.

Драган Зарић из представник Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде РС каже да је у 2018. ово министарство уложили више од 1,5 милиона КМ у развој пољопривреде.

„Једну трећину, или више од пола милиона марака уложили смо у братуначку општину у разне пројекте пољопривреде“, прецизирао је Зарић.

Након прошле, сајам се и ове године одржава у другом термину, када је берба малине завршена, а како је речено, термин је 13. и 14. јер се у овом мјесту одржава и вашар поводом Макивија, те се због тога очекује већа посјета сајму.

Организатор “Дана малине" је Општина Братунац у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и уз подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој и прекограничну сарадњу.

У име Подручне привредна коморе Бијељина, овој манифестацији присуствовао је секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder