Консултације о цијени електричне енергије


Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић јуче је у Бањалуци одржао консултације са представницима Електропривреде Републике Српске, Привредне коморе Републике Српске и Уније удружења послодаваца Републике Српске на тему цијене електричне енергије за привреду за 2023. годину

24.11.2022.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић данас је у Бања Луци одржао консултације са представницима Електропривреде РС-а, Привредне коморе и Уније удружења послодаваца РС на тему цијене електричне енергије за привреду за 2023. годину.

На састанку је констатовано да је дошло до повећања трошкова у пословању и производњи електричне енергије који битно утичу на производну цијену киловат-сата и да стога постоји потреба повећања цијене електричне енергије за наредну годину.
Према његовим ријечима, кључни интерес Владе Републике Српске је и даље да се одржи и стално унапређује привредна активност у Републици Српској и зато ће наставити пружати подршку мјерама које стоје на располагању.

Представници привредних асоцијација су показали разумијевање и изнијели једногласан став да је цијену електричне енергије за привреду потребно кориговати, нагласивши да ово питање, прије доношења коначне одлуке, треба бити предмет даљих разговора.

Министар Ђокић је нагласио да ће Република Српска и са повећањем цијене електричне енергије имати и даље најповољнију и најнижу цијену од свих држава у нашем окружењу. 

Договорено је да се у наредном периоду наставе консултације на тему цијене електричне енергије, у циљу постизања адекватног договора и задовољавајућег рјешења за све укључене стране.

Састанку су присуствовали генерални директор Електропривреде РС, предсједник Привредне коморе Републике Српске, предсједници Подручних привредних комора Бањалука, Источно Сарајево, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић, предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске, као и представници неколико већих производних предузећа у Републици Српској.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder