Позив за исказивање интереса за сарадњу при запошљавању маргинализованих категорија друштва са територије Града Бијељина


Град Бијељина у партнерству са организацијом „CARITAS ŠVAJCARSKA” и Удружењем „Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња ОТАХАРИН“, уз подршку Подручне привредне коморе Бијељина, позива привредне субјекте са територије Града Бијељина да искажу интерес за сарадњу и добијање подршке при запошљавању маргинализованих категорија друштва.

10.07.2023.

Град Бијељина у партнерству са организацијом „CARITAS ŠVAJCARSKA” и Удружењем „Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња ОТАХАРИН“, у оквиру пројекта „Интегралним приступом ка социјалној укључености“ позива привредне субјекте са територије Града Бијељина да искажу интерес за сарадњу и добијање подршке при запошљавању маргинализованих категорија друштва.

Пројектом „Интегралним приступом ка социјалној укључености“ интегрише се стварање нових радних мјеста и самим тим побољшава доходак, образовање, приступ социјалним услугама и јача развој заједнице кроз иновативан програмски приступ.

С обзиром на недостатак квалификоване радне снаге и изражену потребу за додатном финансијском или другом подршком привредним субјектима у Граду Бијељина, како би се смањио степен незапослености и створила нова радна мјеста за маргинализоване категорије друштва, позивамо заинтересоване привредне субјекте да искажу свој интерес за сарадњу.

Заинтересовани привредни субјекти са подручја Града Бијељина ће бити подржани према програму и мјерама које ће бити дефинисане у сарадњи са Градом Бијељина, организацијом „CARITAS ŠVAJCARSKA” и Удружењем „Центар за интегративну инклузију Рома и Ромкиња Отахарин“.

Подршка заинтересованим привредним субјектима са територије Града Бијељина биће пружена на два могућа начина:
 
1. Финансијска подршка

Привредни субјекти ће имати могућност добијања финансијске подршке како би се олакшала могућност запошљавања маргинализованих категорија друштва. Детаљи о финансијској подршци биће договорени са привредним субјектима након одабира.
 
2. Подршка у виду практичних обука и едукације

Привредни субјекти ће имати могућност добијања подршке у виду организовања практичних обука и едукација приликом запошљавања особа из маргинализованих категорија друштва. Ова подршка може укључивати пружање тренинга и специјализованих обука како би се повећале вјештине и знање запослених особа из маргинализованих категорија друштва.

Заинтересовани привредни субјекти са подручја Града Бијељина треба да попуне образац за пријаву електронским путем на адреси: https://forms.gle/7xDmA28Be2UaHiD29

Рок за слање пријаве је 31.07.2023. године.

Додатне информације о начину пријаве и реализацији програма подршке за привредне субјекте са територије Града Бијељина за запошљавање маргинализованих категорија друштва, могу се добити на инфо састанку који ће се одржати 14.07.2023.године са почетком у 10 часова, у згради Градске управе Града Бијељина, велика сала Скупштине Града Бијељина.

Одговоре на евентуална питања у вези са пријавом и програмом подршке привредним субјектима можете добити путем позива на бројеве телефона 055/233-155 и 055/233-132 као и на ankica.todorovic@gradbijeljina.org и amra.aganovic@gradbijeljina.org.

Привредни субјекти ће бити контактирани и обавјештени о резултатима Позива за исказивање интереса за сарадњу при запошљавању маргинализованих категорија друштва са територије Града Бијељина најкасније 15 дана након завршетка рока за достављање пријаве.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder