Хакатон 28. и 29. октобра у Бијељини


Хакатон представља посебан догађај гдје могу да учествују садашњи студенти свих одсјека и циклуса студија Факултета пословне економије Бијељина, као и ђаци трећег и четвртог разреда бијељинске Техничке школе “Михајло Пупин”, смјера Техничар рачунарства и програмирања и Техничар информационих технологија.

11.10.2023.

Хакатон представља посебан догађај гдје могу да учествују садашњи студенти свих одсјека и циклуса студија Факултета пословне економије Бијељина, као и ђаци трећег и четвртог разреда бијељинске Техничке школе “Михајло Пупин”, смјера Техничар рачунарства и програмирања и Техничар информационих технологија.

Ово је догађај гдје ће такмичарски тимови бити формирани од стране студената младих ентузијаста и талентованих ученика који желе да унаприједе и усаврше своја већ стечена знања.

Други Супернова Хакатон биће одржан на Факултету пословне економије Бијељина, гдје ће тимови у опуштеној и пријатељској атмосфери, без ометања спољашњих фактора, моћи предано да раде на рјешавању заданог проблема. Такмичари ће све вријеме имати подршку ментора из Супернове, као и стручњака из области програмирања, развоја софтвера, системског инжењеринга за дата центар технологије, и других релевантних области.

Најбоља рјешења ће одабрати Стручни жири Супернова Хакатон, а за најуспјешније тимове организатори су припремили богат наградни фонд у вриједности 3.000 марака. Први тим осваја новчану награду у износу од 1.500 КМ, док другопласирани и трећепласирани тим очекују награде изненађења, односно награде у вриједности од 800 КМ за друго мјесто и 700 КМ за треће мјесто. Свим такмичарима биће додијељене и захвалнице за учешће на хацкатхону.

Супернова је ИКТ компанија која активно учествује у дигиталној трансформацији друштва, како у пословном, тако и у друштвено одговорном контексту, подржавајући младе стручњаке у учењу и стицању првог радног искуства. Као друштвено одговорна компанија усмјерена је на подршку свим локалним заједницама у којима послује, са посебним акцентом на образовне установе у којима се школују будући лидери у дигиталној трансформацији. Образовање је темељ за изградњу одрживих и просперитетних заједница и из тог разлога ће и даље настојати да буде дио позитивних промјена у друштву кроз подршку образовању и дигиталном развоју.

Подручна привредна комора Бијељина као дио јединственог коморског система Републике Српске ради на заступању интереса привреде, унапређењу привредног амбијента, те је и подршка дигиталној трансформацји предузећа и дуалном образовању, водећи рачуна о укупном развоју РС.

Факултет пословне економије Бијељина је јавни факултет који већ три деценије образује кадар спреман за рад у свим сегментима пословне и државне администрације.
Бијељинска Техничка школа која носи назив великог српског научника Михајла Пупина може се похвалити оним што мало која школа може у Семберији, али и шире, а то је вијек постојања.
За то вријеме изњедрила је многе таленте и постала најтраженија међу свршеним основцима, гдје се сваке године тражи мјесто више за упис.

Управо из бијељинске Техничке школе “Михајло Пупин” и Факултета пословне економије Бијељина је кадар који стиже у Супернову, гдје стичу непроцењиво искуство и усавршавају се. Супернова је компанија чија су врата отворена за све младе стручњаке који желе да се развијају и расту у динамичном окружењу, те примјене своја знања у разним пројектима, радећи са искусним стручњацима и у тимовима који дијеле страст према технологији и иновацијама.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder