ППК Бијељина на сајму пољопривреде и привреде у Власеници


Сајам пољопривреде и привреде у Власеници окупио је 80 излагача из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

13.10.2023.

Сајам пољопривреде и привреде у Власеници одржан је 12. октобра уз представљање 80 излагача из земље и региона.

Манифестацију је на градском тргу отворио начелник општине Власеница Мирослав Краљевић који је изјавио новинарима да је на овогодишњем сајму присутан највећи број излагача до сада.

Он је поручио да у наредном периоду треба водити рачуна о произвођачима који имају мање површине и да их треба финансијски оснажити како би остали на овим просторима.

- Имамо чисту животну средину, воду и инфраструктуру и у томе предњачимо, а огромне површине остају незасијане - навео је Краљевић. Он је напоменуо да ће глобална криза натјерати људе да раде, да сами привређују, а општина ће помоћи у изградњи инфраструктуре.

Краљевић је истакао да власт у Републици Српској помаже у испуњавању потреба ове локалне заједнице, на чему је изузетно захвалан. Он је рекао да је циљ да Ски-центар "Игришта", у чију изградњу и ревитализацију улажу Влада Републике Српске и Олимпијски центар "Јахорина", буде замајац просперитета општине Власеница.

Током церемоније отварања, присутнима су се у име ППК Бијељина обратили и предсједник Стево Савић и секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић изјавио је новинарима да сајам у Власеници добија на значају ако се имају у виду најновији статистички подаци који показују да је за осам мјесеци ове године у Српској забиљежен пад индустријске производње од 2,9 одсто.

Он је нагласио да Привредна комора у сарадњи са Владом Републике Српске и ресорним министарствима, настоји да утиче на креирање будућих стратешких докумената с циљем стварања повољнијег пословног окружења у Републици Српској.

- И ове године смо подржали организацију овог сајма. Сајам је за ову малу локалну заједницу изузетно значајан, а ми морамо да јачамо своје извозне капацитете. Имајући у виду глобална дешавања која се рефлектују и на нас, изразито су битни овакви сајмови и могућност излагања домаћих производа - истакао је предсједник Савић.

Најуспјешнијим пољопривредним произвођачима, као и институцијама, предузећима и организацијама које су подржале одржавање сајма уручени су признања и захвалнице за постигнуте резултате. Признање за партнерство у организацији овог сајма уручено је и Подручној привредној комори Бијељина.

Сајам је организовала општинска управа Власеница уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и Привредне коморе Републике Српске – Подручне привредне коморе Бијељина.

У име ППК Бијељина, церемонији отварања су присуствовали предсједник Стево Савић, секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић и секретар Савјета за занатске и личне услуге и стамбено – комуналну дјелатност Дарко Лазић.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder