Одржан радни састанак у општинској управи Власеница


Делегација ППК Бијељина разговарала је јуче у Власеници са начелником Мирославом Краљевићем и представницима општинске управе о развоју регионалних и локалних аутентичних брендова и производа са ширег подручја Власенице, као и о обједињавању и системском развоју туристичке понуде ове регије у свјетлу отварања ски центра Игришта.

12.12.2023.

Делегација Подручне привредне коморе Бијељина коју су чинили директорица Славица Марковић и секретар Савјета за пољопривреду и прехрамбену индустрију Жељко Видић боравила је јуче у посјети општинској управи Власеница. Том приликом одржан је радни састанак са начелником општине Мирославом Краљевићем и његовим сарадницима – начелником Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Радетом Малишевићем, предсједником Скупштине општине Власеница Гораном Ђурићем и шефом Кабинета начелника општине Љиљаном Савиновић.

На састанку се разговарало о интензивирању активности на развоју регионалних и локалних аутентичних брендова и производа са ширег подручја Власенице, као и о обједињавању и системском развоју туристичке понуде ове регије у свјетлу отварања ски центра Игришта. Ове активности Подручна привредна комора Бијељина спроводи у складу са закључцима регионалне конференције „Заштита географског поријекла и брендирање домаћих производа“ која је одржана у марту ове године у Бијељини.

Отварање ски центра Игришта значајно ће утицати на привредну слику општине Власеница, али и осталих општина регије Бирач у наредним годинама. Заједничко увјерење изражено на састанку је да је ово преломни моментат за унапређење производње, промоције и пласмана домаћих производа што ће омогућити прилику за системски развој произвођачима са овог краја. Усаглашено је да је неопходно отворити посебну линију финансирања и одредити конкретног носиоца ових активности на територији општине Власеница, односно формирати организациону јединицу која ће се бавити питањима заштите географског поријекла производа, развојем регионалних и локалних брендова, као и питањима дизајна, откупа и контроле квалитета производа.

Договорено је да се у наредном периоду у Власеници организује састанак са представницима осталих општина регије Бирач, као и другим институцијама и носиоцима привредних активности на овом простору, како би се заједнички усагласили даљи правци дјеловања у правцу обједињавања туристичке понуде ове регије.

Став Подручне привредне коморе Бијељина је да је неопходно да се овај вишеструко значајан пројекат оствари у синергији свих институција које могу пружити помоћ његовој квалитетнијој реализацији, а сама ППК Бијељина ће дати свој допринос као интегративни фактор између надлежних институција, привредних друштава и осталих учесника. Имајући у виду позитивна искуства пројеката „Херцеговачка кућа“ и „Крајишка кућа“, истакнуто је увјерење да је сарадњом између свих локалних институција сличан пројекат могуће реализовати и у Власеници, јер за то постоје и произвођачки потенцијали, као и потенцијали за пласман и повећање вриједности регионалних и локалних производа и брендова захваљујући пројекту ски центра Игришта који ће Власеницу позиционирати као туристички центар регије Бирач.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder