Одржан информативни састанак ''Challenge to Change 3.0'' за МСП


У просторијама Градске управе града Зворника одржан је информативни састанак – презентација пројекта CHALLENGE TO CHANGE 3.0 (3. циклус, 3. позив) за МСП.

15.12.2023.

Представници малих и средњих привредних друштава са подручја града Зворника имали су прилику да се упознају са трећим позивом у оквиру пројекта „Challenge to change”. Презентацију је организовала ПКРС-Подручна привредна комора Бијељина у сарадњи са Агенцијом за развој предузећа ЕДА из Бања Луке.
Стево Савић, предсједник Подручне привредне коморе на самом почетку поздравио је присутне и истакао да је ово још један од пројеката којим Привредна комора пружа подршку привредницима кроз савјетовање, обуку и информисање.
„Шведска Влада препознала је потребе малих и средњих предузећа у БиХ, те су прије 10 година покренули овај пројекат. Аплицирајући за средства у оквиру овог позива мали стартапови ће моћи максимално да добију 10.000, а мала и средња предузећа до 30.000 евра. Неопходно је да планирају и минимално учешће од 50%. Како је истакнуто у оквиру текста овог позива, пројекти који ће бити изабрани да се финансирају, морају прије свега бити иновативни, изводљиви и одрживи и да имају друштвени утицај,“ рекао је Савић.
За потенцијалне апликанте на располагању је буџет у износу од 480.000 евра, а рок за достављање апликација је четвртак, 28. децембар 2023. године. Минимално учешће апликанта је 50% од укупне вриједности предложеног пројекта. Трајање пројекта је између три и 12 мјесеци. Сви пројекти морају да посебну пажњу посвете заштити животне средине и енергетској ефикасности.
Могућност пријављивања на јавни позив проводи се искључиво путем онлине аплицирања на електронски систем за аплицирање и евалуацију (еМСАЕ) који се налази на веб страници www.c2c.ba гдје је доступан и Водич за апликанте.Пројекат финансира Краљевина Шведска, а спроводи Сарајевска регионална развојна агенција СЕРДА у партнерству са Агенцијом за развој предузећа ЕДА, Бања Лука.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder