Конференција: Регионална интеграција туристичке понуде и развој локалних производа


Подручна привредна комора Бијељина и општина Власеница заједнички организују регионалну конференцију: ''Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа Семберија, Бирач, Мајевица'' која ће се одржати у Власеници 31. маја 2024. године (петак) у 13 часова.

22.05.2024.

Привредна комора РС – Подручна привредна комора Бијељина и општина Власеница заједнички организују регионалну конференцију ''Интеграција регионалне туристичке понуде и развој локалних производа Семберија, Бирач, Мајевица'' која ће се одржати у Власеници 31. маја 2024. године (петак) у 13 часова.
 
Имајући у виду да општине и градови са подручја Бирча, Семберије и Мајевице чине природну географску, привредну и културну цјелину, сматрамо да је неопходно системски приступити обједињавању туристичке понуде и развоју локалних и регионалних производа са овог подручја. Отварање ски центра Игришта значајно ће утицати на привредну слику општине Власеница, али и свих осталих локалних заједница ове регије у наредним годинама. Поред тога, најављена изградња брзе цесте Бијељина – Соколац, заједно са потенцијалима градова Бијељина и Зворник који су тренутни туристички и трговачки центри регије, али и потенцијалима осталих општина (Милићи, Сребреница, Братунац, Угљевик, Лопаре...), дефинишу ову регију као простор који посједује огроман потенцијал за динамичан туристички и привредни развој у врло кратком временском року, што ће представљати значајан импулс за цијели источни дио Републике Српске.
 
Наше заједничко увјерење је да је ово преломни моментат за системски приступ обједињавању туристичке понуде ове регије, као и за унапређење производње, промоције и пласмана аутентичних домаћих производа. У том смислу, предвидјели смо да на овој конференцији учествују представници Владе Републике Српске, Привредне коморе РС, Привредне коморе Србије, Олимпијског центра Јахорина, као и представници локалних заједница ове регије и представници академских институција.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder