Дигитална трансформација за пут развоја предузећа


Радионица на тему ''Значај дигиталне трансформације за развој пословања малих и средњих предузећа'' у организацији Градске управе Града Зворника и Подручне привредне коморе Бијељина реализована је у оквиру дана отворених врата за привреднике и предузетнике са подручја Града Зворник

28.05.2024.

Градска управа града Зворник има за циљ да кроз овакве обуке привредним друштвима и предузетницима пружи информације о значају дигиталне трансформације и нових алата за повећање ефикасности њиховог пословања, рекла је Биљана Милић, начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности.

Како је истакао Стево Савић, предсједник Подручне привредне коморе Бијељина, дигитализације је неопходна у свим сферама друштва Републике Српске. Привредна комора је због помоћи предузетницима и привредницима основала Центар за дигиталну трансформацију с циљем подизања нивоа конкурентности и иновационих капацитета малих и средњих предузећа примјеном дигиталне трансформације.

Присутни предузетници и привредници са подручја града Зворника имали су прилику да од предавача Александра Мастиловића, стручњака за телекомуникације са интердисциплинарним искуством из области дигитализације, добију додатне информације о неопходним промјенама, које морају реализовати, како би њихова предузећа била ефикаснија на данашњем тржишту.

Мастиловић је напоменуо да је Град Зворник већ ушао у пројекте дигиталне трансформације и да је у току прошле године усвојена Мапа пута дигиталне трансформације по којој ће бити рађена унапређења у Зворнику. Како за јавну управу, тако и за мала и средња предузећа, он је рекао да је неопходна процјена дигиталне спремности, стратешки приступ и на крају стицање вјештина, којима ће бити могуће овладати дигиталним алатима.   

Данашња радионица само је једна од планираних обука, које су предлагане током редовног одржавања састанака са привредницима и предузетницима.

 

  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder
  • 30 GODINA U SLUŽBI PRIVREDE
  • naše je bolje
  •   Članstvo u komori
  • infobiz slajder